Javna zdravstvena ustanova

Interreg IPA CBC

Interreg IPA prekogranična saradnje (CBC) HR-BA-ME 2014-2020

Direktor JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, sa članovima projektnog tima bolnice, prisustvovao je na Međunarodnom simpozijumu MELAdetect za zdravstvene radnike kao ko-organizator ovog događaja. Naša ustanova, kao jedan je od pet projektnih partnera u projektu MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, bila je uključena u rad Organizacionog, Naučnog i Tehničkog odbora ovog značajnog događaja. Pored toga, na ovom Simpozijumu učestvovali su i zdravstveni radnici, kako iz naše ustanove tako i iz ostalih zdravstvenih ustanova iz Crne Gore (FZO, IJZCG, KCCG, ZHMP, DZ), koji su bili u mogućnosti da usklade svoje obaveze i budu dio redovnih, edukativnih aktivnosti u sklopu implementacije projekta MELAdetect.

Opširnije...

Kao što smo ranije najavili, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 25. aprila 2019. godine, održali novi krug informativnih dana, u sali Opštine Bar. Tom prilikom, zaposleni u Opštini Bar, Službi zaštite, Komunalnim djelatnostima i Vodovodu i kanalizaciji, te ostali čije radno mjesto podrazumijeva boravak na otvorenom, bili su u prilici da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Opširnije...

Nastavljajući sa svojim redovnim aktivnostima, članovi projektnog tima MELAdetect iz JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar obilježili su danas, 15. Maja 2019. godine, Međunarodni dan melanoma nizom različitih aktivnosti. U fokusu ovih akitivnosti bila je opšta populacija, od predškolskog uzrasta do zrele dobi, kako bi im se korisnim savjetima skrenula pažnja da implementiraju zdrave stilove života, odnosno da izbjegavaju direktno izlaganje suncu u terminu od 11 do 17 časova, da borave u hladovini, koriste zaštitu za glavu i tijelo, te zaštitne kreme. Na taj način, mogu i sami da utiču u sprječavanju pojavnih promjena na koži, koje može izazvati dugotrajno izlaganje suncu (opekotine).

Opširnije...

Nadovezujući se na prvi krug informativnih dana, održanih u Ambulanti Ostros, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 16. aprila 2019. godine, bili gosti u Luci Bar a.d., Bar i Port of Adria a.d., Bar, gdje su zaposleni u ovim kompanijama mogli da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Opširnije...

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13