Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

U JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar, u sklopu implementacije projekta ON TIME, početkom decembra instaliran je savremeni endoskopski video-stub (EVIS X1) sa kolonoskopom i gastroskopom, te elektrohirurškom jedinicom za polipektomije najnovije generacije, kojim se značajno podiže nivo rada u našoj bolnici, a ustanova se uključuje u realizaciju Nacionalnog skrining programa za karcinom debelog crijeva, čiji je broj pacijenata u porastu posljednjih godina.

Članovi projektnog tima ON TIME i zaposleni u JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar prisustvovali su 15. Evropskom kolorektalnom kongresu, koji je ove godine održan od 28. novembra do 2. decembra 2021. godine u St. Gallen-u, Švajcarska. Prisustvo ovom značajnom kongresu koloproktologa omogućeno je našim zaposlenim u sklopu implementacije projekta ON TIME.

Dana 29. jula 2021. godine, održana je radionica na temu „Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke“.  Tim povodom, u Grudama su se okupili predstavnici nevladinih organizacija iz Širokog Brijega, Mostara, Kiseljaka i Hadžića, te Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), kojima su ljekari iz Hrvatske i Crne Gore predstavili nacionalne programe za rano otkrivanje raka.

Projektni partneri na projektu „LAB-OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sistema“održali su Treći redovan projektni sastanak 7. i 8. jula 2021. godine u Baru. Organizator ovog sastanka bila je JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, na poziv vodećeg partnera Opća bolnica Zadar. Po prvi put projektni partneri imali su prilike da se nađu uživo i razmatraju tekuća pitanja od kada je projekat krenuo sa implementacijom  - 15. maja 2020. godine.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13