Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Zadovoljstvo nam je da obavjestimo građane i pacijente da je Opšta bolnica Bar od prošle nedjelje bogatija za vrijednu opremu obezbjeđenu iz sredstava NKT-a, zahvaljujući naporima Ministarstva zdravlja i zaposlenih Opšte bolnice Bar.

Naime, radi se o novom 4K laparaskopskom stubu za potrebe laparaskopskih operativnih procedura i dva moderna nova hirurška operaciona stola, od kojih je jedan sa svim potrebnim nastavcima za potrebe ortopedske hirurgije, dok je drugi sa potrebnim nastavcima za potrebe ginekoloških operativnih procedura.

Oprema je ukupne vrijednosti 261.646,44 eura. Prve operativne procedure su već obavljene, istakao je direktor dr Igor Karišik.

meladetect logo

UL dan melanomaObilježavajući Međunarodni mjesec borbe protiv melanoma, dana 25.05.2023. godine u terminu od 11 h do 13 h, u Dermatološkoj ambulanti JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, odnosno, dana 26.05.2023. godine u periodu od 17 h do 19 h, u prostorijama Doma zdravlja Ulcinj, dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog obavila je preglede svih zainteresovanih građana iz Opština Bar, Ulcinj i Budva. Kako je već najavljeno, za ovu vrstu pregleda nije bio potreban uput izabranog doktora, već samo zdravstvena knjižica. Uključujući se u ovogodišnju kampanju EUROMELANOM-a Crna Gora, u predviđenim terminimau, dr Raičević uradila je ukupno 57 pregleda opremom nabavljenom u sklopu realizacije projekta MELAdetect.

 meladetect logo

Nastavljajući tradiciju obilježavanja Dana melanoma tokom mjeseca maja, prepozntog kao međunarodnog mjeseca borbe protiv raka kože, u našoj ustanovi moći će da se urade besplatni pregledi kože i mladeža na kompjuterizovanom dermatoskopu, koje će vršiti dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog. Besplatni pregledi svim zainteresovanim pacijentima radiće se dana 25.05.2023. godine u terminu od 11 h do 13 h, u prostorijama Dermatovenerološke ambulante JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar. Za ovaj pregled nije potreban uput samo zdravstvena knjižica.
Na ovaj način, JZU Opšta bolnica Bar priključuje se kampanji Euromelanoma, čiji je ovogodišnji slogan „Da li se štitte od sunca?“, kako bi dala svoj doprinos u prevenciji, ranom otkrivanju i pravovremenom liječenju melanoma, kao jednog od najopasnijih karcinoma. Takođe, nastavljamo da brinemo o našim pacijentima i radimo na osvješćivanju populacije da korišćenjem preventivnih mjera utičemo na smanjenje rizika od nastanka raka kože.
Budući da polako počinju topliji i sunčani dani, još jednom skrećemo pažnju stanovnicima kako iz Opština Bar, Ulcinj, Budva i preostalih primorskih gradova, tako i ostalim građanima Crne Gore da budu odgovorni prema svojem zdravlju i da vrše samopregled kože jednom mjesečno, a pregled cijele kože od strane dermatovenerologa jednom godišnje ili češće, u slučaju promjena koje se mijenjaju. Iskoristite priliku da provjerite stanje svojih mladeža.

 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13