Javna zdravstvena ustanova

Poziv na Info dan

Poziv na Info dan

utorak, 05. aprila 2022. godine sa početkom u 7:30 h u prostorijama Službe kliničko – biohemijske dijagnostike JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, održaće se info dan u sklopu projekta LAB-OP - Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sisrema, kofinansiranog u okviru 2. poziva Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.  

Organizator ovog događaja je projektni partner Zavod za javno zdravstvo Zadar, u saradnji sa projektnim partnerom, domaćinom događaja, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar. Cilj održavanja ovog događaja jeste podizanje svijesti kod opšte populacije o važnosti pravilne pripreme za laboratorijske analize, budući da veliki dio tih analiza daje lažne rezultate.  

Na najavljenom info danu, učesnicima će biti predstavljene sljedeće teme od strane predavača - Irene Rinčić Pilić, mag. med. biochem. spec. med. biohemije iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i prof. dr. sc. Irene Drmić Hofman sa Medicinskog fakulteta u Splitu

  1. Osiguravanje pravilnog uzorkovanja krvi i urina 
  2. Priprema za laboratorijska ispitivanja 
  3. Različiti faktori koji utiču na laboratorijska ispitivanja i njihovu pravilnu interpretaciju

Učesnici info dana u Baru biće na odgovarajući način infosmisani i edukovani o važnosti pravilne pripreme za laboratorijsko ispitivanje, sa ciljem naglašavanja važnosti i koristi povećanja efikasnosti laboratorijske dijagnostike na zdravstveni sistem, postizanje ušteda i kvaliteta usluga u javnom zdravstvu.  

Više o samom projektu možete naći na sljedećem linku: 

https://www.bolnicabar.me/index.php?option=com_content&view=article&id=292:opis-projekta-lab-op&catid=34:lab-op&Itemid=584 

U nastavku se nalazi link za uključenje u događaj, koje možete pratiti i putem Zoom platforme: 

https://us06web.zoom.us/j/2755412328?pwd=UVVhT3ZpQ0xCSWJGZEdMYmJwR2o3Zz09 

Meeting ID: 275 541 2328

Passcode: e5RUQp 

 

Zahvaljujemo na pažnji i radujemo se Vašem učešću.  

 

Pojektni tim LAB-OP 

JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13