Javna zdravstvena ustanova

Press Centar

Vijesti, saopštenja i obaviještenja iz bolnice.

Više...

Raspored rada

Pogledajte raspored rada u specijalističkim ambulantama

Opširnije

Kontakt

Javna zdravstvena ustanova
Opšta bolnica Bar
Podgrad bb
85 354, Stari Bar
CRNA GORA

Tel: + 382 30 34 23 33
Fax: + 382 30 34 22 13
E-mail: jzu-ob-bar@t-com.me

Naša bolnica je osnovana  1. novembra 1946. godine

Naša bolnica je osnovana 1. novembra 1946. godine

Proin c congue, non dictum nibh aliquet. Etiam justo dolor, barius ac est ut, venenatis sodales libero. Morbi blandit nibh a ante auctor, in dictum odio baucibus.

Detaljnije o istorijatu bolnice

OPŠTA BOLNICA „BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Dobrodošli na našu zvaničnu stranicu. WEB SAJT JE U IZRADI

INTERREG IPA CBC

INTERREG IPA CBC

Prekogranična saradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020,

opširnije

Javna zdravstvena ustanova
Opšta bolnica Bar 

Nijeste sigurni šta treba da radite prilikom dolaska na pregled?

Ove informacije Vam mogu biti od koristi.

Istraži...

ODRŽAN DRUGI SASTANAK FOKUS GRUPE ZA CRNU GORU U SKLOPU PROJEKTA MELAdetect

JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar bila je domaćin Drugog radnog sastanka Fokus grupe, zadužene za izradu petogodišnjeg Akcionog plana za mealnom.

Ova aktivnost realizovana je u sklopu imlementacije projekta MELAdetect - Rano otkrivanjr melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Nadovezujući se na već započete korake na izradi Akcionog plana za melanom, Opšta bolnica Bar organizovala je Drugi sastanaka Fokus grupe u Satrom Baru, 23. aprila 2019. godine sa početkom u 12 časova, kojem se odazavao dovoljan broj učesnika.

Kao i predhodnog puta u februaru ove godine, ovaj Drugi sastanak moderirala je prof. dr sc. med. Katarina Vukojević, prodekan za znanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a sastanku su prisustvovali, pored članova projektnih timova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i predstavnici relevantnih institucija iz naše zemlje: Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Institut za javno zdravlje Crne Gore, Klinički centar Crne Gore, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, opšte bolnice, te domovi zdravlja primorske i centralne regije. Tokom sastanka obrađene su teme: 1. osvrt na unaprjeđenje zdravlja i prevencije melanoma u prekograničnom području (Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora), i 2. prosvjećivanje zdravstvenih radnika i prevencija u različitim skupinama. Tokom sastanka, vođena je konstruktivna i stručna diskusija, te donijeti zaključci u pogledu preduzimanja daljih koraka i aktivnosti. Sve predloženo biće inkorporirano u sklopu Akcionog plana za prekogranično područje, a konačna verzija ovog dokumenta biće distribuirana svim učesnicima i javno prezentovana na završnoj konferenciji projekta MELAdetect planiranoj da se održi u Mostaru tokom jula mjeseca ove godine.

Projekat MELAdetect realizuje se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinansira iz sredstava Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar, sa projektnim partnerima Sveučilištem u Zadru, Agencijom za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), te Medicninski faklutet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar. Implementacija projekta započela je 1. jula 2017. godine, a završava se 31. avgusta 2019. godine.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13