Javna zdravstvena ustanova

Kompanija Voli donirala Opštoj bolnici Bar 60 hiljada eura

Kompanija Voli donirala Opštoj bolnici Bar 60 hiljada eura

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović bio je domaćin potpisivanja Ugovora o donaciji vrijedne 60 hiljada eura između direktora kompanije Voli Dragana Bokana i direktora bolnice Bar dr Dragoslava Tomanovića.

Ministar Hrapović je zahvalio gospodinu Bokanu i kompaniji Voli, kao osvjedočenom prijatelju zdravstvenog sistema.

„Kao društveno odgovorna kompanija, vi ste svjesni da ovakvim i sličnim donacijama, kojih je i u prethodnom periodu bio značajan broj, pomažete svim našim građanima, i učestvujete sa nama u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je kvalitetna zdravstvena zaštita za naše građane“, istakao je Hrapović.

Kompanija Voli slijedeći svoju tradiciju, svake godine donira sredstva zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Direktor kompanije Voli, Dragan Bokan kazao je da Donaciju upućuju sa posebnim zadovoljstvom i željom da doprinesu poboljšanju kvaliteta medicinskih usluga u barskoj opštini, ali da na ovaj način žele da podstaknu ostale uspješne firme da kroz svoju društvenu odgovornost daju svoj doprinos sve boljem i naprednijem funkcionisanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori.

„Ulaganje u zdravstvo je ulaganje u osnovne temelje na kojima se gradi prosperitet države. U cilju podizanja nivoa zdravstvene zaštite stanovnika barske opštine, kao ozbiljna i značajna podrška lokalnoj zajednici, a na osnovu prioritetnih potreba bolnice, finansirali smo radove na adaptaciji i renoviranju operacionog bloka u iznosu od 26.300 eura. Pored toga, finansirali smo nabavku specijalnog medicinskog aparata za potrebe operacionog bloka u iznosu od 33.150 eura“, rekao je Bokan.

Direktor bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, ističe da ovo nije prva donacija kompanije Voli bolnici u Baru.

„U ime pacijenata i zaposlenih u bolnici Bar, izražavam veliku zahvalnost kompaniji Voli, odnosno gospodinu Draganu Bokanu na velikodušnoj donaciji. Ovom donacijom je značajno renoviran operacioni blok i bolnica je dobila najsavremeniji elektrohiruški ultrazvučni operacioni nož- ligašur, koji se koristi i u otvorenoj i laparoskopskoj hirurgiji“, objasnio je Tomanović.

Bezbjednost pacijenata će biti veća a vrijeme trajanja operacije značajno skraćeno.

 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13