Javna zdravstvena ustanova

Ministar Radunović pustio u rad skener u OB Bar

Ministar Radunović pustio u rad skener u OB Bar

bolnicaMinistar zdravlja doc.dr Miodrag Radunović , svečano je pustio u rad skener u Opštoj bolnici Bar 24.04.2011.  godine.

 

skener3Ministar je istakao da će Bar biti regionalni zdravstveni centar za cijelo Primorje, kao i da se planira otvaranje urgentno-prijemnog centra u opštoj bolnici u tom gradu. On je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom odbrane u Baru biti otvoren i centar hiperbarične medicine.

- Prošle godine ovdje je hospitalizovano preko 7.000 ljudi. Urađeno je 2.200 dijaliza, obavljen 621 porođaj, 1.500 ljudi je operisano, što je 60.000 pregledanih u specijalističkopolikliničkom dijelu, a to je uvećanje usluga za nekih 25 odsto. Sa ponosom mogu reći da su zdravsteni radnici Bara položili ispit iz misije humanosti, kazao je dr Radunović, dodajući i da zdravstvene ustanove imaju dobru saradnju sa lokalnom upravom, koja je dodijelila plac za izgradnju stanova u koje bi do Nove godine trebalo da useli 50 porodica zdravstvenih radnika.

hrapovicObraćajući se okupljenima, prvi čovjek crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje, dr Kenan Hrapović, govoreći o ulaganjima u crnogorske zdravstvene ustanove, istakao je da su one u potpunosti opremljene najsavremenijom dijagnostičkom opremom i da je realno očekivati da će to predstavljati snažniji motiv njihovim radnicima u pružanju visokokvalitetnih zdravstvenih usluga.

 

 

 

skener2Dr Zoran Srzentić, direktor barske bolnice, podsjetio je da skener već radi i da je do sada napravljeno 500 snimaka pacijenata, uz ocjenu da to predstavlja veliki iskorak barske bolnice, kako u dijagnostici, tako i u stručnom radu. On je naglasio da će skener koristiti pacijenti iz regije, kao i da se radi o skeneru najnovije generacije sa kvalitetnim karakteristikama.

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević je naglasio da je današnji događaj veoma važan za građane Bara i za turiste koji ga posjećuju. On se zahvalio Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje koji su, zajedno sa lokalnom upravom, procijenili da barska Opšta bolnica i Dom zdravlja treba da budu regionalni zdravstveni centri.

- Opština Bar će i u narednom periodu, kao što je radila do sada, pomagati sve projekte koji imaju za cilj povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga za naše građane i turiste - kazao je Pavićević.

MZDNakon puštanja skenera u rad, predstavnici NVO "Klub otvoreno društvo" uručili su ključeve za dva sanitetska vozila direktoru Doma zdravlja Borislavu Laleviću. Donacija je vrijedna 25.000 eura, a ostvarena je pomoć priloga deset preduzeća, institucija i pojedinaca iz Bara, te 28 pojedinaca i preduzeća iz Njemačke.

vozilaMinistar Radunović i dr Hrapović posjetu Baru iskoristili su da prisustvuju kolegijumima Opšte bolnice i Doma zdravlja gdje su bila razmijenjhena mišljenja u cilju rješavanja problema sa kojima se suočavaju zdrastveni radnici ove dvije zdravstvene ustanove. Takođe, dr Radunović i dr Hrapović sastali su se i sa gradonačelnikom Bara Žarkom Pavićevićem i njegovim saradnicima, gdje su razgovarali o zdravstvenoj zaštiti građana ove opštine.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13